Badacsonytomaj Város Önkormányzata és Kulturális Intézménye nevében Fodor József igazgató köszöntötte a megjelent vendégeket a 2013. évi Múzeumi szezon és a Helytörténeti és Néprajzi Gyűjtemény, a Tájház megnyitása alkalmából.

Nagy Miklós tanár, helytörténész és az általa vezetett Honismereti Szakkör tagjainak több éves, állhatatos gyűjtőmunkája eredményeként nyílott meg 1983-ban itt Badacsonytomaj központjában a Helytörténeti és Néprajzi Gyűjtemény, ahogy mindnyájan ismerjük –Tájház – és ennek köszönhetően ma is megelevenedik a múlt. A házat idős Csala Ferenc és neje Hámos Erzsébet építették 1898-ban. Fodor József igazgató által elmondottakat kiegészítve Vastag Gábor keramikust, Badacsonytomaj Város Önkormányzata Humán Ügyek Bizottságának tagja nyitotta meg a kiállítást, majd a vendégek megtekintették a szeptember 15-ig nyitvatartó Tájházat.

A megnyitón közreműködött Schmidt János a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola művésztanára, aki klarinéton Bartók Béla: 3 csíkmegyei népdal feldolgozását adta elő.