A nőkről sokan, sokféleképpen vélekednek, költőket ihlettek, festők ecsetjeit keltették életre, és sok más művészeti ág hirdeti alkotásaiban a nők különlegességét, szépségét, bájait.
Ezen a napon a férfiak igyekeznek kivételes bánásmódban részesíteni barátnőjüket, feleségüket, hölgy rokonaikat.
S bár tudva lévő, hogy a női lélek érzékeny és szeretetre éhes, s nemcsak az évnek ezen a napján kívánja a törődést, mégis boldogsággal tölti el az a kényeztetés, melyet ezen a napon kap.
Sok férfi nyilatkozott már úgy, hogy a nővel élni néha gyönyörű érzés, olykor teher, néha felemelő, máskor nyűg, egy mégis bizonyos. Nélkülük élni nem lehet!
Hiszen gondoskodóak, szeretnek, aggódnak, féltenek, ha kell, simogatnak, s ha szükséges korholnak, vagy éppen hallgatnak.
A nő is olyan, mint egy virág. Minél több gondoskodást és törődést kap a párjától, annál szebb és sugárzóbb!
Köszöntsük őket bárhol is élnek a világban!

Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testülete és Kulturális Intézménye tisztelettel hívja és várja a település lakosait, hölgyeit, 2017. március 8-án 16,20 órakor tartandó Nőnapi rendezvényre az Egry József Művelődési Házba (Badacsonytomaj, Római út 69.).

Krisztin N. László polgármester köszöntője után Hertelendy Attila és Bot Gábor a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei lépnek fel.