Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye tisztelettel hívja és várja az érdeklődőket OROSZ ISTVÁN Kossuth-díjas képzőművész kiállításának megnyitójára 2017. július 16-án vasárnap 17.00 órára az Egry József Emlékmúzeumba (Badacsony, Egry sétány 21.)

A kiállítást megnyitja Horkay István képzőművész, filmrendező.

Badacsony központjában, közel a Balaton parthoz, az Egry sétányon található Egry József festőnek és családjának egykor otthont adó villaépület, mely 1973 óta múzeumként fogadja a látogatókat. Egry a Balaton megszállottja volt, a Balaton festőjének is nevezik. Számtalan nézőpontból, szinte minden napszakban megfestette a tó végtelen víztükrét, a balatoni párás fényeket, a kilátást Fonyód felé. Művészete magányos jelenség, senkivel sem rokonítható. Badacsonyi átalakított és kibővített műtermes lakóházában gazdag válogatást láthatunk fő műveiből, de jelzésszerűen egész életútjával is megismerkedhetünk.

Az Egry József Emlékmúzeum időszakos kiállítóterme évről évre megjelenési lehetőséget biztosít hazai elismert képzőművészeknek, hiszen alapvető feladatunk a kultúra népszerűsítése és az értékek közvetítése.

2017. július 16 és október 1 között Orosz István Kossuth-díjas képzőművész kiállítása lesz látható.

Orosz István Kossuth- díjas grafikusművész, animációs film rendező
1951. október 24-én született Kecskeméten. A Magyar Iparművészeti Főiskola grafika szakán szerzett diplomát 1975-ben. A hetvenes évek második felében díszleteket tervezett, majd animációs filmeket kezdett készíteni a Pannónia Filmstúdióban. Autonóm és alkalmazott grafikával, elsősorban plakáttal és illusztrációval pályája kezdete óta foglalkozik. Munkáival rendszeresen részt vesz nemzetközi képzőművészeti tárlatokon, grafikai biennálékon és filmfesztiválokon. Tagjai közé választotta az Alliance Graphique Internationale, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia, valamint a Magyar Művészeti Akadémia.
Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk.