2017. 02. 04-én szombaton lesz Udvardi Erzsébet halálának 4. évfordulója. A Szent Imre Római Katolikus Templomban 18.00 órakor kezdődő szentmise után közös mécsesgyújtásra kerül sor a művésznő egykori műterménél.

Udvardi Erzsébet 1929. december 27-én született Baján. Szülővárosában Rudnay Gyulától tanult festeni, majd Budapesten elvégezte a képzőművészeti főiskolát, ahol Bernáth Aurél, Domanovszky Endre, Fónyi Géza és Hincz Gyula volt a mestere. Badacsonytomajon 1958 óta élt. A balatoni táj és választott szűkebb hazája, Badacsony világa, az ott élő emberek, a víz, a hegy, a tó évszakainak látványa expresszív szürrealista stílusú festményein köszön vissza. 
Udvardi Erzsébet művei mély hitet tükröznek. Alkotásainak állandó témája a Biblia, az Ó- és Újszövetség, a szentek élete volt. Festett biblikus vázlatokat, oltárképeket, amelyek Badacsonytomaj, Badacsonyörs, Ábrahámhegy, Keszthely, Eszterháza, Baja, Hévíz és a Szabolcs megyei Flórapuszta templomait és kápolnáit díszítik.
A 84 éves művésznek a festészet volt az élete: mindig azt mondta, hogy addig él, amíg festeni tud. 2013. február 4-én, Keszthelyen hunyt el.