Címlap Könyvtár

Városi Könyvtár

Városi Könyvtár

8258 Badacsonytomaj, Fő utca 29.

(Rendezvényszervezés ügyében, kérem hívják a következő számokat 87/571-270, 87/571-115, 30-6934420)

E-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Könyvajánló

Farkas Róbert: Első könyvem a fénysebességről - Mitől világít a Nap?-

A kisgyermekek számára nehezen megragadható asztrofizikai jelenségről, a fénysebességről szól Farkas Róbert Eszes róka meséi keretcímmel futó tematikus sorozatában megjelent újabb műve. Az Első könyvem… főcímmel kezdődő szériában már napvilágot látott a gyermekek nyelvére lefordított, az univerzum felfedezését célzó kötet. A szerző, illetőleg Róka papa a csillagok és bolygók titkai után, ezúttal arról mesél, mitől világít a Nap, és miért nem pukkan ki, mint egy lufi. A kisrókának persze számtalan kérdése van még: miért nem tudunk akármekkorát ugrani? Milyen gyorsan közlekedik a fény? És mi történik, ha két fekete lyuk összetalálkozik? A bájos szerzői illusztrációkkal ellátott kötet minden fénnyel és gravitációval kapcsolatos, kicsikben is felmerülő kérdésre megadja a választ. "www.kello.hu ©

 

 

Könyvajánló

Az év első rendelésében néhány új izgalmas regény is helyet kapott. A Könyvtárellátó ajánlásaival szeretném az Olvasók érdeklődését felkelteni a könyvek iránt.

Sophie és Frankie gyerekkoruk óta jó barátnők, az ő kettejük elbeszéléséből bomlik ki a titkokkal és meglepetésekkel teli történet, amely egy angliai tengerparti városkában veszi kezdetét. Sophie barátja, Jason lezuhan egy sziklafalról és a tengerben leli halálát, nem sokkal ezután a lány is eltűnik, és a tengerparti fövenyben csak az edzőcipői jelzik, hogy ott járt, miután végleg nyoma veszett…

Ryan rendkívül jóképű baseballjátékos. Középiskola óta a legjobb barátok Victoria Bennettel, a tehetséges szobrásszal, igaz, mostanában leginkább csak telefon és e-mailben tartják a kapcsolatot. A lány tizenöt év után tér haza Európából, hogy megszerezzen egy fontos művészeti ösztöndíjat. A zsűri egyik tagja azonban szemet vet rá…

A főutcán lakó idős antikvárius feljelentést tesz a szembe szomszédban lakó Taffeta Brownra, hogy lakásában túl hangosan hallgatja a zenét. A bejelentés nem csak azért furcsa, mert a panaszos szinte teljesen süket, hanem azért is, mert a városban lassan egy éve lakó Ms. Brownt a seriff-helyettes eddig egy csendes kis szürke egérként ismerte meg. A helyszínre érkezve aztán rájön, mi is lehet az igazi probléma…

Mi történhetett Sophieval? Mit tesz Victoria? Mit látott a seriffhelyettes?

Jövő héten talán kiderül a Városi Könyvtárban!

 

 

Könyvajánló
Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót

"A Pulitzer-díjas bestsellerben egy ártatlan színes bőrű férfi sorsa körül csapnak össze az amerikai Dél előítéletei és a számszerű kisebbségben, de erkölcsi fölényben lévő, újat reprezentáló, humánus erők. A középpontban a három gyermekét egyedül nevelő Finch ügyvéd áll, ő és a többi pozitív hős szinte hibátlan egyéniség, az írónő meleg, emberi színekkel jellemzi őket. A rosszat jelképezők gátlás nélkülien gonoszak. Köztük az álmos kisváros kispolgári lakói ügyesen megformált, humorral bemutatott, hitelesen bizonytalankodó figurák. Leleményes fogása a három kisgyerek szerepeltetése, akiknek szemén át az egész félelmetes históriát végigfigyeljük. A William Faulkner és más írók műveiben oly sokszor fölmerülő déli rémségek - a szobafogságra ítélt, félőrült fiú, ártatlanul halálba üldözött néger, éjszakai lincselésre készülő, fehér farmerek, bolond, bigott öregasszonyok - mind álomszerűvé válnak: a gyermekkor játékos derűje kissé elveszi komor realitásukat. Ez ugyan csökkenti a mű feszültségét, viszont épp a fiatal lelkek igazságkeresése teszi lehetővé az elfogulatlanul humánus álláspont kibontakoztatását, az állásfoglalás érzéki telítettségét. " forrás: www.kello.hu

Könyvajánló
Misha Glenny: McMaffia. Szervezett bűnözés határok nélkül

"A szervezett bűnözés jelen van egész világunkban gyakran anélkül, hogy tudnánk róla. Az oknyomozó újságíró Misha Glenny McMaffia című könyve az új, globalizált földtekét a McDonalds módjára átszövő nemzetközi szervezett bűnözésről tudósít az ukrán illegális tokhalhalászattól a dubai pénzmosáson, a kanadai drogcsempészeten át egészen a brazil számítógépes bűnözésig. "A Balkánról, amelyet jól ismertem, világ körüli útra indultam, hogy nyomon kövessem, milyen döbbenetesen elhatalmasodott a szervezett bűnözés és a feketegazdaság az utóbbi húsz esztendőben. Utam során lebilincselően intelligens, energikus, bátor,szellemes és eszes emberekkel találkoztam. Egyesek bűnözők, mások áldozatok, megint mások politikusok, rendőrök vagy ügyvédek voltak. Szinte kivétel nélkül szívesen mesélték el különös, riasztó, sőt néha mulatságos történeteiket""- írja Glenny. Bulgáriában, Szerbiában, Oroszországban, Izraelben, Dél-Afrikában, az Egyesült Arab Emírségekben, Kanadában és Dél-Amerikában, Kínában és Japánban tett utazásai során Glenny komoly következtetésekre jut az ezerarcú szervezett bűnözés drog-, ember és fegyvercsempészet, prostitúció, márkahamisítás, áfacsalás stb. stb. - öt kontinensen átívelő véres ténykedésének okairól: a harmadik világbeli szegénységről, a gazdag Nyugat fogyasztói felelőtlenségéről és a politika szerepéről, közvetlen vagy közvetett felelősségéről az alvilág megerősödésében, túlélésében." - írja a szerző könyvéről.

 

 

Kedves Olvasóink!

 

A 2015. év értékeléseként az alábbiakról szeretném tájékoztatni Olvasóinkat és Badacsonytomaj lakosságát.
Az éves költségvetésben meghatározott 250 ezer forintból 106 könyvet vásároltam.Ezt a korábbi évekhez hasonlóan kiegészítették a pályázatok.
Az Érdekeltségnövelő Támogatásból 21 darab könyv került beszerzésre 97 ezer forint értékben, mely során főleg az olvasók kérései teljesültek, mert könyvesboltban könnyebb beszerezni a korábban megjelent könyveket.
Az NKA Könyvtámogatási program II. fordulója keretében rendeltem 157 darab könyvet 515 ezer forint értékben. Itt listán meghatározott könyveket lehet igényelni értéktől függetlenül. Minden igényelt példányt megkaptunk az elbírálás során.
A Márai Program V. fordulójában 240 ezer forintot költhettem el 99 darab könyvre. Az idei évben beszerzett 383 darab könyv a könyvtár minden állományrészét gyarapítja. Az állomány gépi feltárását kísérő szükségszerű selejtezés után a könyvtár állománya ismét a gyarapodás irányába indult.
Az idei évben a könyveken kívül más értékekkel is gyarapodott a könyvtár. Teljessé vált a Badacsony újságok gyűjteménye néhány hiányzó, régi példány pótlásával. Ebben Kalmár György és egy olvasónk segített. Teljes lett a Badacsony naptárak gyűjteménye is Vecsey András segítségével. A naptár története végigkövethető a könyvtár Facebook oldalán nyitott mappában. Remélem, hogy a jövőbeli példányok is hiánytalanul megérkeznek a könyvtár gyűjteményébe.
Két könyvet ajándékoztam a könyvtárnak, melyeket a Könyvtárellátón és a könyvesboltokon keresztül nem lehetne beszerezni. Az egyik a Veszprém megyei helytörténeti lexikon kortárs életrajzok 1. kötete, a másik a Magyar könyvtártörténeti kronológia 4., utolsó kötete.
Két könyvbe értékes bejegyzés került. Olvasói segítséggel Szörényi Levente dedikálta Stumpf András: Szörényi c. könyvét és Németh F. Bernadett: A vörösiszap fogságában című könyvében emlékezett meg az öt évvel ezelőtti eseményekről a fényképen látható helyi tűzoltó.
Olvasóinktól is érkeztek ajándék példányok, melyekkel az elhasználódott könyveket pótlom.
Az októberi Országos Könyvtári Napok rendezvényén könyvjelzőt, könyvborítót alkothattak vagy papírral, rajzeszközökkel kézműveskedhettek a résztvevők. A rendezvényre 62 ezer forint támogatást kaptam a Megyei Könyvtártól. Sajnos badacsonytomaji gyermekek nem vettek részt a szombat délelőtti foglalkozáson.
A jövő évre egy új folyóirat beszerzését és szakmai fejlesztéseket tervezek, melyek megvalósulásáról remélem egy év múlva ugyanitt írhatok.
Köszönöm a segítségét mindenkinek, aki a könyvtár működésében részt vett!
A könyvtár várhatóan az év utolsó két hetében zárva lesz. Friss információk olvashatók a zárvatartásról a weblapon és a facebook oldalon. Megértésüket kérem!

 

 

Kedves Olvasóink!

Befejeződött a Városi Könyvtár online katalógusának feltöltése, a könyvtár dokumentumainak gépi feldolgozása. Jelenleg 16599 dokumentum kereshető az online katalógusban, melyet elérnek a badacsonyiprogramok.hu oldalon a katalógus menüben a könyvtár logójára kattintva.

 

  Kedves Olvasóink!

  Fényképkiállítás lesz októberben az Országos Könyvtári Napok keretében a Városi Könyvtárban. A képeket olvasóink és látogatóink ajánlották fel a könyvtár helytörténeti dokumentumgyűjtése alkalmával.
  A képek között látható lesz Csonkás Sándornak a legelső szüretről készített színes sorozata, Fejér István 50-es, 60-as évekbeli, badacsonyi táj és utcaképei, illetve a Szedlák család képei a badacsonyi bányáról.
  Részletek a plakáton.
  http://osszefogas.kjmk.hu/reszletes.aspx?id=29072

 

 

F a r s a n g i  j á t s z ó h á z

Zenével, süteménnyel színesített farsangi játszóházba vártuk a helyi általános iskolába és óvodába járó gyermekeket és szüleiket február 22-én szombaton a badacsonytomaji Városi Könyvtárban, amelyet Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye és a Balatonfelvidéki Szín-Vonal Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezett.

Az álarcok és díszes jelmezek elkészítésében a Kulturális Intézmény munkatársai, Kun Istvánné Marcsi, Pusztai Zsanett és Varga Attiláné Gyöngyi, illetve a Szín-Vonal Művészetoktatási Intézmény tanára Baranyai Tímea segített a gyermekeknek.

A gyermekek a foglakozás során megismerhették a könyvtárat is és remélhetőleg gyakori látogatókká válnak a későbbiekben.

2014.02.22.

Kedves Olvasóink!

A III. Márai Program keretében száz könyv érkezett a könyvtárba.
A gyermekkönyvek között található Benedek Elek, Csukás István, Török Sándor, Bálint Ágnes, Wass Albert meséin kívűl még népmesék és vidám, színes verseskötetek.
Új szakirodalmi könyveink szerzői Ranschburg Jenő, Popper Péter, a Dalai Láma, Böjte Csaba, II. János Pál. Érdekes, gazdagon illusztrált könyvek szólnak köz...épkori hősökről és csodákról, a méhészetről, a csillagászatról, az egészséges táplálkozásról és a gyógytornáról, Európáról, a kereszténységről, Magyarország természeti értékeiről, a könyv feltalálásáról.
Útikönyvek és útleírások között kölcsönözhető londoni útleírás, szlovákiai kirándulás és Kolumbusz életrajz.

A Nemzeti Könyvtár sorozat legújabb tíz kötete is megérkezett a könyvtárba.

2014. 02. 21.

Kedves Olvasóink!

Az alábbiakban tájékoztatom kedves olvasóinkat a könyvtár 2013. évi tevékenységéről.

A könyvtár működése szempontjából talán legfontosabb, hogy az idei évtől működik az online, saját katalógus, mely a Kulturális Intézmény weboldaláról elérhető. A katalógusban 9 és félezer könyv kereshető, a kölcsönzött könyvek hosszabbíthatók, véleményezhetők egyénileg, előzetes regisztrációval.

Elkészült a könyvtár logója, mely Szabó Ágnes Erzsébet salföldi iparművész alkotása. Napi használatban van az újságban, a weboldalon és a könyvtárban egyaránt.

A múlt év decemberében Nagy Eörsné tapolcai könyvtárigazgató több tanáccsal látott el a könyvtár működtetése szempontjából, melyeket beépítettem a mindennapi munkafolyamatokba.

Az év első három hónapjában Keszthelyen, csütörtökönként az e-Magyarország Pont használatában való segítségnyújtás érdekében elvégeztem az e-Tanácsadó tanfolyamot. Az online bankolás, e-adóbevallás és egyéb online, elektronikus ügyintézés nem népszerű a környéken, inkább email írásban, fájlletöltésben kérnek segítséget az itt lakók. Népszerű viszont a wifi, saját géppel egyre többen jönnek internetezni.

Az elmúlt években selejtezett könyvekből rendezett könyvvásár sikeres volt. Helyiek és nyaralók is nagy számban érdeklődtek a könyvek iránt. Több, mint ezer könyv talált gazdára. A könyvtár állományának gépi katalogizálása miatt a jövő évben tavasszal folytatódik a könyvvásár az ősszel selejtezett könyvekből teljesen új kínálattal.

Több alkalommal jelentős mennyiségű ajándék könyvet kapott a könyvtár magánszemélyek ajándékaként. Helyi szerzők három alkalommal ajándékoztak a könyvtárnak megjelent új könyveikből. Köszönöm, hogy a kölcsönözhető és a helytörténeti állományt bővíthettük az ajándék kiadványokkal. Olvasóink kéréseit kiemelten kezeltem az új könyvek vásárlásánál. A Márai Program folytatásaként a januártól több, mint száz új könyv érkezik a könyvtárba.

A szakdolgozatírók és az Önkormányzat felkérései, a Kulturális Intézmény rendezvényei, és a Vinum Vulcanum Borlovagrend novemberben kiadott emlékkönyve a helytörténeti munkában adott feladatokat.

Fontos feladatomnak tartom a helytörténeti információgyűjtést. A régi badacsonyiak életét megörökítő fényképek gyűjtésére hárman jelentkeztek. Köszönöm az értékes és érdekes fényképek megosztását. A Tájházban található tárgyak fényképezése, leltározása is folyamatban van.

A Napló megyei napilap Badacsonyról szóló cikkeiből adatbázist kezdtem készíteni tavaly ősszel a helytörténeti állomány bővítése érdekében. Évente átlagosan háromszáz alkalommal írnak a városról és a régióról.

A Badacsony újság repertóriuma 2001-ben, az első tíz év anyagának elkészítése után félbemaradt. Hasznos segédeszköz a helytörténeti munkában, ezért készítését folytatom.

Külön köszönöm, hogy népszerűek a könyvtár online újításai: több, mint 300 facebook ismerőshöz jutnak el a könyvtár hírei, az online katalógust októberben 122, novemberben több, mint 200 alkalommal használták.

Idén is folytatta tevékenységét a Foltvarró Klub kéthetente az olvasóteremben. Hetente két alkalommal ad helyet angol tanfolyamnak a könyvtár. Februárban farsangi játszóház rendezvénye zajlott kisiskolások részvételével. Egry József születésének 130. évfordulóján kiállításon ismerkedhettek meg az érdeklődők a festő életével. A könyvtár alapításának 51. és jelenlegi épületbe költözésének 20. évfordulója alkalmával a facebookon „nyílt” könyvtártörténeti kiállítás. Több alkalommal részt vettem a Humán Bizottság ülésein- egy új könyvtár kialakítása, a Badacsonyi Média Etikai Kódexe és a városi weblap megújítása ügyében. Decemberben ismét megrendezésre került a Cipősdoboz-akció.

Minden eddigi és leendő olvasónak Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván

Badacsonytomaj, 2013. 12. 12.

Kovács L. Krisztián

könyvtáros

 

Városi Könyvtár
Badacsonytomaj, Fő u. 29
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
http://www.facebook.com/varosi.konyvtar.39
Nyitvatartás:
kedd 10-18, szerda 10-18, péntek 10-18, szombat 9-13

Örömmel értesítem a kedves Olvasóinkat, hogy a mai naptól működik a badacsonytomaji Városi Könyvtár online katalógusa, ami a könyvtár saját állományában tesz lehetővé keresést. Információt ad továbbá a könyvek státuszáról (kölcsönzött, pol con van).

Beiratkozott olvasóink olvasójegyszámukkal (2013 januárjától kapott, a gépi kölcsönzésben használt új számok) kölcsönzéseiket online intézhetik, ezalatt értve pl. a meghosszabbítást és a könyvekről való tetszésnyilvánítást, és még sok minden mást.

A katalógus elérhető a Kulturális Intézmény Könyvtár oldalán, a könyvtár logójára kattintva.

A katalógus létrehozásában az informatikai segítséget nyújtotta:
Asat
IT-Nav Hungary
NetLib
Hoffer Péter

Kellemes keresést kíván a katalógusban

Kovács László Krisztián
könyvtáros

Kedves Olvasóink!

A badacsonytomaji Városi Könyvtár géppel kölcsönözhető állománya kereshető a Szikla integrált könyvtári rendszert használó könyvtárak közös keresőjében az alábbi címen.

http://www.szikla.net/hun/sziklakereso.php

Keresésnél válasszák ki a "könyvtár" legördülő menüben a badacsonytomaji Városi Könyvtárat, majd a "keresési szempontok"-nál a keresett szerzőt, művet illetve egyéb adatokat írják be a kereső mezőbe.

Választhatnak és/vagy logikai kapcsolatot is. Az oldalon megjelenő tételek számát érdemes a legnagyobbra állítani.

 

Farsangi játszóház a Városi Könyvtárban

 

Február második szombatján a Városi Könyvtárba vártuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket a Színvonal Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel közösen szervezett Farsangi játszóházunkba. A kétórás rendezvény során Baranyai Tímea és Vígh Márta tanárnők voltak a gyermekek segítségére a farsangi álarcok elkészítésében. A jó hangulat fokozásában a frissen főzött tea és jutalomcsokoládé segített. A gyermekek gyönyörű álarcokat, szemüvegeket készítettek. A játszóház végén csoportkép készült az alkotásokról, majd minden gyermek beiratkozott a könyvtárba és olvasnivalót is választottak maguknak. A könyvtár jeles ünnepekhez kapcsolódva további gyermekprogramokat szervez az év során.

 

Kedves Olvasóink!
Januártól a könyvtár könyvvásárt rendez az elavult, törölt, selejtezett könyvekből, melyek megvásárolhatók a Városi Könyvtárban 20,- 50,- forintos áron. A könyvek főleg szépirodalmi művek, több mint ezer darab közül lehet válogatni.
Városi Könyvtár
Badacsonytomaj, Fő u. 29
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
http://www.facebook.com/varosi.konyvtar.39
Nyitvatartás:
kedd 10-18, szerda 10-18, péntek 10-18, szombat 9-13
Kedves Olvasóink!

Új folyóiratok érkeztek a könyvtárba.
Korunk, 2000, Beszélő, Élet és Tudomány, Forrás, Hitel, Magyar Iparművészet, Műemlékvédelem, Új Forrás

A Műemlékvédelem helytörténeti vonatkozású cikke
Balázsik Tamás : Újabb adatok Badacsony építészeti értékeinek történetéhez 289-309 p.

 

Kedves Olvasóink!

Szeretném tájékoztatni olvasóinkat a könyvtár idei és jövő évi tevékenységéről, tervezett programjairól.

A könyvtár 18 ezer kötetes állományából több mint ötezer könyv gépi katalogizálása eddig megtörtént, nagy része Szántainé Ruzsa Mariann elődöm által. A könyvek kereshetők a közös online katalógusban, melynek címe http://www.netlib.hu/hun/sziklakereso.php

Az állomány többi részének feldolgozása folyamatban van.

Januártól kezdődik a könyvek gépi kölcsönzése. Kérem Önöket, hogy a hosszabbítás és a visszahozatal idejére legyenek szívesek figyelni. Hosszabbítást kérhetnek telefonon is.

Köszönjük a Cipősdoboz -akcióban résztvevők csomagjait. Sok ajándék, több, mint 40 doboz gyűlt össze. Az akcióban partnerünk volt a keszthelyi Család Iskola. Jövő évben is tervezzük az akció megszervezését.

Köszönöm, hogy a Könyvtár facebook oldala hamar népszerű lett.

Kérem, figyeljék a Könyvtár weboldalát is, ahol a hírek, információk megtalálhatóak lesznek. http://www.badacsonyiprogramok.hu/konyvtar.html

Januártól a könyvtár könyvvásárt rendez az elavult, törölt, sejeltezett könyvekből, melyek megvásárolhatók a Városi Könyvtárban 20,- 50,- forintos áron. A könyvek főleg szépirodalmi művek, több mint ezer darab közül lehet válogatni.

A jövő évben a könyvtár szervezésében író-olvasó találkozót, gyermekversenyeket, könyvtártörténeti kiállítást, helytörténeti anyaggyűjtést, híres Badacsonyiak évfordulójáról megemlékezést, zenei és művészeti programot, kiállítást tervezünk. A részletekről tájékoztatjuk Önöket az újságban, a tévében, a könyvtár facebook és weboldalán.

Véleményüket elérhetőségeinken szívesen vesszük!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak!

Kovács László Krisztián
könyvtáros

 

Kedves Olvasóink!

A Városi Könyvtárba október közepén a Márai –program keretében több mint száz új könyv érkezett.

Gyermek

Mi micsoda sorozat: A posta, Építkezés, Kisbaba születik

Pom-Pom mesék, A kockásfülű nyúl, A nagy Ho-ho-ho horgász, Mátyás király mesék,  Erdélyi népmesék, Cigány mesék

Orbán Ottó, Berg Judit, Marék Veronika könyvei

Ifjúsági

Lányok nagy könyve, Fiúnak lenni csúcs!, Lánynak lenni csúcs!

Történelmi regények, emlékezések, rejtélyek

Böszörményi Géza: Recsk

László Gyula honfoglaláskori magyarságot kutató tanulmányai

Hoppál Mihály: Sámánok világa

Stonehenge: az ötezer éves rejtély

 

Irók-költők életrajza

Nagy László, Németh László, Ottlik Géza, Kosztolányi Dezső, Örkény István, Weöres Sándor…

 

Szépirodalom

Orwell: 1984, Állatfarm

Versek Keresztúry Dezsőtől, Dsida Jenőtől, Székely Jánostól és Weöres Sándortól és a világ sok országából magyar nyelven.

Jack Kerouac, Bodor Ádám, W. Golding, M. Twain, Háy János regényei

 

Hangoskönyvek

Nagy László, József Attila, Ady, Weöres Sándor, Márai verseivel Sebő, Palya Bea, Cseh Tamás és a Szélkiáltó megzenésítésével

Kovács László Krisztián könyvtáros

 

 

VÁROSI KÖNYVTÁR KÜLDETÉSNYILATKOZATA

A badacsonytomaji Városi Könyvtár fő feladatának tekinti, hogy az érdeklődők minél szélesebb köre számára biztosítsa a feltételeket a magyar és az egyetemes kultúra kincseinek megismerésére, a folyamatos és színvonalas szórakozásra.
Ennek érdekében a gyűjtőkörébe tartozó dokumentumok beszerzésével, feldolgozásával támogatja
közhasznú ismeretek megszerzését
az oktatásban és az önképzésben résztvevők tanulását
a kultúra, a tudomány, a társadalom és a gazdaság területén való tájékozódást
az irodalom és más művészeti ágak megismerését
a szabadidő hasznos eltöltését
A badacsonytomaji Városi Könyvtár E-mail címe: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Mint nyilvános könyvtár a település közművelődési könyvtáraként a lakosság általános tájékozódásához, művelődéséhez, a tanuláshoz, a szakmai munkához, az igényes szórakozáshoz szükséges dokumentumokat és szolgáltatásokat biztosítja.

Alaptevékenységei:

 • gyűjteményét a helyi igényeknek megfelelően folyamatosan fejleszti, megőrzi, feltárja, gondozza és rendelkezésre bocsátja,tájékoztat a könyvtár és dokumentumainak szolgáltatásairól,biztosítja más könyvtárak állományának és szolgáltatásainak elérését,
 • részt vesz a könyvtárak közötti dokumentum- és állománycserében
 • Szolgáltatásai:
 • könyvtárlátogatás
 • kölcsönzés
 • a könyvtár helyben használata
 • az állományfeltáró eszközök használata
 • könyvek előjegyzése
 • fénymásolás
 • számítástechnikai eszközök használata

A könyvtár nyitvatartási ideje:

Kedd: 10-18 óráig

szerda: 10-18 óráig

péntek: 10-18 óráig

szombat: 9-13 óráig

A könyvtáros: Kovács László Krisztián

 

 

 

eMagyarország Pont

Napjainkra az élet minden területén szükségessé vált az informatikai írástudás. A közösségi hozzáférési pontok kiépítése, fenntartása és fejlesztése az információs társadalom egyik fontos alappillére.

Az eMagyarország hálózat ennek jegyében jött létre és ezt a társadalmi küldetést hivatott betölteni a jövőben is.

Könyvtárunk 2004-ben csatlakozott a programhoz. Kezdetben ingyenes internet – hozzáférést biztosítottunk látogatóinknak.

Ma három számítógépen érhetők el az e–szolgáltatások.

A könyvtáros eTanácsadóként segíti a hozzáforduló látogatókat.

Központi szerv: eMagyarország Centrum

Cím: NT Nonprofit Közhasznú Kft.

eMagyarország Centrum

1398 Budapest, Pf.: 570.

Központi telefon: (1) 413-7754

E-mail: info@emagyarország.hu

Szolgáltatóhely: Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye

Szolgáltatóhely azonosító száma: Könyvtár: ID 460

Elérhetőség: 8258 Badacsonytomaj, Fő utca 29.

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Honlap: www.badacsonyiprogramok.hu

Nyitva tartás:

Kedd         10 - 18 óráig

Szerda      10 – 18 óráig

Péntek      10 – 18 óráig

Szombat     9 – 13 óráig

 

Térítéses szolgáltatások:

-         számítógép- és internet használat

-         szkennelés, nyomtatás

-         másolatkészítés

-         szövegszerkesztés

-         fax – küldés és – fogadás

-         CD- és DVD- írás

Ingyenes szolgáltatások:

-         e-közszolgáltatások igénybevétele

-         e-közszolgáltatással kapcsolatos tanácsadás

-         APEH adatszolgáltatás

-         NAVA pont

eTanácsadó:

Kovács László Krisztián

Elérhetőségei:

Városi Könyvtár

8258 Badacsonytomaj, Fő utca 29.

Telefon: 06-87-471-208 (Rendezvényszervezés ügyében, kérem hívják a következő számokat 87/571-270, 87/571-115, 30-6934420)

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Módosítás: (2018. június 29. péntek, 16:00)

 
Linkcsere

Kérem, hogy amennyiben lát lehetőséget egy linkcsere kapcsolat kiépítésére, akkor egy az alábbiak közül választott linket helyezzen az oldalán:

- Szálláskérés.hu főoldala

Belföldi szállások | Szálláskérés.hu

Katalógus

Badacsonytomaji Kulturális Intézmény Könyvtár

Névnap
Ma 2019. január 17., csütörtök, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
Hungarian Croatian Czech English French German Italian Polish Portuguese Russian Spanish
Közösségi oldalak
Eseménynaptár
2018 Június 2018 Július 2018 Augusztus
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Badacsonytomaj honlapja

Badacsonyotmaj honlapja

Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés