Képző- és iparművészeti pályázat

általános és középiskolás,

MŰVÉSZETI ISKOLÁS FIATALOK számára

Egry József születésének 130. évfordulójára

„Egy nemzetnél nemcsak az fontos, hogy vannak-e értékei, hanem az is, hogy vannak-e értékeinek megbecsülői.”írta Egry József

E gondolat jegyében fogalmazódott meg a magyar festészet egyik legjelentősebb művészének Egry József születésének 130. évfordulójára meghirdetett képző- és iparművészeti pályázat.

Meghirdető:   Badacsonytomaj Város Ön kormányzata, Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye

 

A tanulók életkoruknak megfelelően három korcsoportban, iskola típusuknak megfelelően két kategóriában versenyeznek.

A pályázat korcsoportokra meghatározott tematikáját Egry József gondolatai inspirálták.

 

I. Az alsó tagozatos tanulók (a 7 és 10 év közöttiek) korcsoportja számára kiírt témakör címe: „A Balaton a természet örömkönnye”. Ebben a korcsoportban a gyermekek Balatonhoz fűződő mondák, legendák, mesék képző- és iparművészeti jellegű feldolgozásával pályázhatnak.

 

II. A felső tagozatos tanulók (a 10 és 15 év közöttiek) korcsoportja számára kiírt pályázat címe: „Gyönyörű a Balaton világa”. Ebben a korcsoportban a tanulók a Balaton természeti szépségét, épített környezetét, idegenforgalmi értékeit, a tó és környéke által biztosított élményforrásokat, eseményeket bemutató, kifejező képző- és iparművészeti jellegű munkákkal pályázhatnak.

III. A középiskolás fiatalok ( 15 és 22 év közöttiek) számára kiírt pályázat címe: „Engem a fény maga izgat” „A tér és a végtelen érdekel”. A középiskolás fiatalok olyan képző- vagy iparművészeti alkotásokkal pályázhatnak, amely a fenti Egry József által megfogalmazott gondolat valamelyikének tanulmányozására, megjelenítésére, kifejezésére irányul.

 

A pályamunkákkal kapcsolatban technikai és méretbeli megkötés nincs.

Egyének és csoportok is pályázhatnak.

A pályázat postára adási határideje: 2013. 03. 30.

A pályázat hátoldalán kérjük feltüntetni: a pályázó(k) nevét, születési dátumát, lakcímét, az alkotás címét, a tanuló(k) iskolájának nevét, (amennyiben művészeti iskolás kérjük a tanszak, illetve a szak megjelölését), az iskola címét, a kapcsolattartó tanár nevét, telefonszámát, e-mailes elérhetőségét, valamint nyilatkozatát, „Pályamunkám: ………………… címmel, a pályázat kiíró részéről korlátlanul felhasználható, pályamunkám visszaküldését nem kérem, majd dátum, aláírás. A grafikákat vagy festményeket fekete vagy fehér – vagy ezek árnyalatainak megfelelően paszpartuzva kérjük.

Beküldési cím: Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye 8258 Badacsonytomaj, Római út 69.

 

Nem kerülnek értékelésre a késve beérkező, vagy adathiányos munkák.

A díjazott munkákról készült fotók katalógusban és egyéb kiadványokban az alkotó nevének feltüntetésével kerülnek felhasználásra.

A beérkezett alkotások közül szakmai zsűri választja ki a díjazottakat, akik értékes nyereményekben részesülnek (családi hétvége Badacsonyban, könyv és egyéb tárgyjutalom, oklevél, emléklap).

A legszebb munkák az Egry József Emlékmúzeumban kerülnek kiállításra.

A díjkiosztásról, a kiállítások megnyitásáról, az eredményekről a kiállításon szereplő munkák tulajdonosait 2013. április 20-ig tájékoztatjuk.

A kiállításnyitóval egybekötött eredményhirdetés időpontja: 2013. április 27. 13 óra Egry József Művelődési ház 8258 Badacsonytomaj, Római út 69.

Legjobb pályamunkák kiállításának megnyitója 2013. április 27-én 16 órakor az Egry József Emlékmúzeumban, az Egry állandó kiállítás és Altorjai Sándor festőművész időszaki kiállításával egyidőben.

A pályázattal kapcsolatban információ:

Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye 8258 Badacsonytomaj, Római út 69.

Telefon: 06-87-571-115; e-mail: vmk@badacsonyiprogramok.hu; web: www.badacsonyiprogramok.hu

Badacsonytomaj, 2013. január 31.

Fodor József

igazgató