Udvardi Erzsébet festőművész halálának 5. évfordulója alkalmából Badacsonytomaj és Baja város önkormányzata közösen tisztelgett a művésznő emléke előtt. Udvardi Erzsébet életének bő nyolc évtizedből 54 esztendőt a Balatonnál töltött, elismerései között ott találjuk a Munkácsy- és Kossuth-díjat, az érdemes és kiváló művész kitüntetést, valamint a Magyar Örökség-díjat. A bajai megemlékezésen részt vett Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye, a Szent Imre Római Katolikus Egyházközség, Szűcs Ágnes és Udvardi Anna, a művész unokahúga is. A két önkormányzat képviseletében Krisztin N. László polgármester és Csubákné Besesek Andrea alpolgármester helyezett el koszorút a sírnál.

A koszorúzást követően ellátogattunk a Páduai Szent Antal Templomhoz (Barátok Temploma), majd a kalocsai főegyházmegye területén fekvő Máriakönnye kegyhelyhez, Baja közelében.

Dunaföldváron Tamás István íróra emlékeztünk, sírjánál mécsest gyújtottunk, koszorút helyeztünk el. Tamás István feleségével, Udvardi Erzsébet festőművésszel évtizedekig Badacsonytomajon élt, műveinek többségét Badacsonytomajon írta.