Címlap Csoportjaink Badacsony Térségi Civil Kerekasztal

Badacsony Térségi Civil Kerekasztal

Badacsonytomaj térségében működő civil szervezetek képviselői 2008. március 17-én megalakították a Badacsony Térségi Civil Kerekasztalt.

A Nők a Balatonért Egyesület, mint a térségi kerekasztalok munkaszervezete ismét sikeres pályázatot írt a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) Demokrácia- és partnerség-fejlesztési Kollégiumához „A Balatoni Civil Háló Megerősítése V.” címmel. Ennek köszönhetően a már megkezdett munkát folytatni tudjuk.

Október 26-án vendégünk volt Gálné Németh Ildikó a gyenesdiási Forrásvíz Természetbarát Egyesület elnöke, aki bemutatta az általuk készített Keszthely-Hévíz Kistérség „öröm és bánat” térképét, ami egy természeti értékleltár.

 

Elmondta, hogy az „Öröm Bánat” térképek és atlaszok sajátosságai, hogy minden települést egy-egy öröm és bánat oldalon dolgoznak fel. Az öröm – természeti és épített érték, a bánat – szennyezés, pusztulás.

Reményét fejezte ki, hogy az első magyarországi – újonnan létrehozott – kistérségek közt a Keszthely-Hévízit követően más civil közösségek és kistérségi munkaszervezetek is élni fognak vele és elkészítik szűkebb környezetük érzelmes, szubjektív felmérését, mely fontos lépés lehet a hellyel való azonosulás, annak védelme, értékeinek megőrzése felé.

 

A Badacsony Térségi Civil kerekasztal tagszervezetei  készítettek egy kérdőíves állapotfelmérést a térség környezeti állapotáról, mert a 2009 február 27-28-i térségi fejlesztési tréningen az alábbi jövőképet határozták meg:

„A Badacsony Térségi Civil Kerekasztal azért tevékenykedik, hogy az emberek békében, biztonságban, összefogásban, tiszta, egészséges környezetben éljenek.”

A jövőkép alapvető követelménye a tiszta egészséges környezet.

A felmérés elkészült, a feldolgozás folyamatban van, ami a következő kerekasztal megbeszélés témája lesz november 18-án csütörtökön, ezt követően összesítés készül, mely a kidolgozott stratégia alapját képezi.

Módosítás: (2010. november 12. péntek, 10:34)

 
Linkcsere

Kérem, hogy amennyiben lát lehetőséget egy linkcsere kapcsolat kiépítésére, akkor egy az alábbiak közül választott linket helyezzen az oldalán:

- Szálláskérés.hu főoldala

Belföldi szállások | Szálláskérés.hu

Katalógus

Badacsonytomaji Kulturális Intézmény Könyvtár

Névnap
Ma 2019. január 17., csütörtök, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
Hungarian Croatian Czech English French German Italian Polish Portuguese Russian Spanish
Közösségi oldalak
Eseménynaptár
2019 Január 2019  Február
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Badacsonytomaj honlapja

Badacsonyotmaj honlapja

Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés