Összeröffenés
2017. november 25-én Összeröffenés elnevezéssel
a téli Balaton egyik kiváló gasztronómiai eseményére
kerül soraz Egry József Művelődési Házban.
Hogy mire lehet számítani? Látvány disznóvágásra,
fogópálinka kóstolóra - kvízjátékokra -
kolbásztöltésre - koncertekre
A rendezvény szervezője a Magyar Tenger Kft.
PROGRAM:
9.00 Látvány disznóvágás, fogópálinka kóstoló
9.30 Népzenei előadás a Dió Bandával
Napközben kvízjátékok
11.00 Bede Róbert a Paprika Tv sztárszakácsának
gasztronómiai bemutatója, kóstoltatás
11.00 "Kolbászok közt" jótékonysági sztárkolbásztöltés
a badacsonytomaji Pipitér Óvoda apróságai számára
13.00 Fox együttes műsora
15.00 Leblanc Győző és Tóth Éva operett dallamai
16.00 Kaczor Feri mulatós műsora
17.00 Eredményhirdetés
19.00 -02.00 Katalin Napi Bál a Rió bulizenekarral
A rendezvény keretében meghirdetett versenyre korlátozott számban várják a szervezők önkormányzatok, egyesületek, cégek, intézmények, vállalkozások, baráti körök jelentkezését.
Nevezési díj nincs, de előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezési határidő 2017.11.20.
Csapat létszáma max. 5 fő Verseny kezdete 2017.11.25. 11:00 óra
A verseny célja: a hagyományokon alapuló sertés feldolgozás bemutatása, csapatépítés
A csapatok tetszőlegesen választott, a szervezőkkel előzetesen egyeztetett disznótoros étel elkészítésére vállalkoznak. A zsűri pontozza az alábbiakat:
• Csapatmunka, hangulat, tájjelleg, viselet, vendégvárás
• Az étel elkészítésének körülményei
• Az étel íze, állaga, színe
• Összbenyomás
Disznótoros készítmények lehetnek többek közt: Sült húsok, toroskáposzta, hurka-kolbász, sült máj, sült vér, tepertő, egyéni toros specialitások.
Az elkészült, megsütött ételeket (min 250gr) 14:00-ig kell a zsűri részére bemutatni, a maradék étellel a csapat maga rendelkezik, eredményhirdetés 17:00 órakor
Az ételek elkészítéséhez felhasznált húst, esetleg belsőséget, kizárólag a szervezőktől szerezhetik be a csapatok, ellenőrzött forrásból. Minden más hozzávalót, fűszereket, a feldolgozáshoz használt eszközöket, kellékeket a csapatok magukkal hozzák a versenyre.
A munkavégzéshez a szervezők biztosítanak 1 db asztalt és 1 db padot a rendezvénysátorban.
A sütés, főzés, csak saját eszközön történhet. A keletkezett veszélyes hulladékot (belek és egyéb maradványok) zsákba össze kell gyűjteni és a verseny ideje alatt a kijelölt szemétgyűjtőbe kell elhelyezni! Az ételek elkészítése során maradéktalanul be kell tartani az élelmiszerhigiéniai előírásokat. A versenyen mindenki a saját felelősségére vesz részt, vállalva az előírt feltételek betartását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy a beérkező jelentkezések számának függvényében határidő előtt lezárják a nevezést.
Jelentkezni és információhoz jutni lehet az alábbi elérhetőségeken:
Tel: 30-3568677; 30-2162078 e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Módosítás: (2017. november 22. szerda, 09:04)