Címlap

Badacsonyi Borhetek 2011.

Badacsony messze földön híres a borairól. Ennek jegyében, Badacsonytomaj Város Önkormányzata rendezésében és a Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében idén ismét megrendezésre kerül a Badacsonyi Borhetek rendezvény, július 16. és 31. között.

Az előkészületek már javában zajlanak, a mólónál épül a színpad, készülnek a pavilonok a kiállító borászatok, pincészetek számára, a műsorokkal kapcsolatban pedig az utolsó pontosítások folynak.

Bár az előző évekhez képest lényegesen kisebb pénzügyi keret áll a rendelkezésünkre, ennek ellenére változatos és színes program várja majd az érdeklődőket.

A kitűnő borok és színvonalas, szórakoztató programok mellett népművészeti és kirakodó vásár is várja a rendezvénysorozatra látogatókat.

A július 16-i megnyitón táncol az Ezüst Kükapú Táncegyüttes, koncertet ad a Szegedi Molnár Dixiland Band, majd bál következik a Helios együttessel. Az első napon, a rendezvény szóvivője, Hevesi Tamás lesz a sztárvendég.

A közönség többször találkozhat Nagy Bandó Andrással is.

Vendégünk lesz a Veszeluha (Becenyxa) Néptánc Együttes Moszkvából, de koncertet ad a tavaly nagy sikert aratott Funkstar Delux zenekar is, akiknek fő célkitűzése megmutatni az embereknek, hogy igényes zenére is lehet szórakozni.

A rendezvényre meghívott előadók és együttesek a legkülönfélébb zenei stílusban koncerteznek majd, ezáltal gondoskodva arról, hogy minden korosztály megtalálja a számára remek szórakozási lehetőséget.

Több este is a jazz-é lesz a főszerep. Ezeken az estéken a Babos –Csipszer Jazz Duó és a Gold Orleans Jazz Trió koncertje várja a borbarátokat.

Dévényi Tibor retro discojára is várjuk a szórakozni vágyókat.

Varnyú Country együttes műsorai elsősorban olyan összeállítások, melyeket szívesen hallgat vagy akár énekel a közönség.

A rézfúvós kamarazenét - különösen a kvintett-muzsikát - viszonylag szűk közönség, többnyire szakmai vagy ahhoz közel álló kör ismerheti, élvezheti. A Daniel Speer Brass Band  együttes célja e muzsika szépségét szélesebb körben megmutatni. Közelebb hozni ezt a fajta zenét a fiatalokhoz, az egészen kicsiktől az egyetemistákig, vagy a kulturális rendezvényektől az üzleti szférán át az utca emberéig.

Török Ádám és a Mini együttes mellett koncertet ad a H2O Acoustic Band is. A zenekar repertoárját végighallgatva egyetlen lassú dal kivételével, csupa pörgős, jó hangulatú, ismert, és kevésbé ismert nóta szerepel.

Július 31-én a zárónapon koncertet ad a Drums ütő együttes, fellép a Nyirettyű együttes, és este a Happy Dixiland Band koncertje zárja a programsorozatot.

A badacsonyi borok saját karakterrel bírnak, így hát nem véletlen, hogy az Istenek nektárjának is nevezik. Július utolsó két hetében az alábbi borászatok, pincészetek kínálják legjobb boraikat: Bazaltbor - Laposa Pincészet, Borbély Családi Pincészet, Csanádi Pincészet, Első Magyar Borház – Szeremley Pincészet, Imre Borpince, Léránt Pince, Málik Zoltán, Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, Sipos Borház, Szent György Pince, Varga Pincészet, és Villa Sandahl Pincészet.

 
Linkcsere

Kérem, hogy amennyiben lát lehetőséget egy linkcsere kapcsolat kiépítésére, akkor egy az alábbiak közül választott linket helyezzen az oldalán:

- Szálláskérés.hu főoldala

Belföldi szállások | Szálláskérés.hu

Katalógus

Badacsonytomaji Kulturális Intézmény Könyvtár

Névnap
Ma 2019. január 17., csütörtök, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
Hungarian Croatian Czech English French German Italian Polish Portuguese Russian Spanish
Közösségi oldalak
Eseménynaptár
2019 Január 2019  Február
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Badacsonytomaj honlapja

Badacsonyotmaj honlapja

Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés