Címlap

Zenés kávéházi est a nőnap és a farsang jegyében

A Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében március 8-án újabb nagy sikerű zenés kávéházi estnek adott otthont az Egry József Művelődési Ház.

Március 8-a az idén keddi napra esett, így lehetőség nyílt egyszerre ünnepelni a Nőnapot és húshagyókeddet, a nagyböjt előtti utolsó napot, melyet a nép nyelvén farsang farkának, vagy asszonyfarsangnak is nevezünk, s a farsangi mulatságok csúcspontjának tekintünk. Ennek jegyében készült a műsor.

A népszokás szerint asszonyfarsang napján minden nőnek szabad kirúgni a hámból és férfi nélkül pinceszeren mulatni. A jelenlévő hölgyeket ezért egy képzeletbeli mulatságra hívtuk a csodálatos Budapestre, a Monostorapáti Kórus segítségével. Virág helyett, hangokból fontuk a csokrot, azt nyújtottuk át szeretettel.  Az Őri Sándor vezette dalosok népszerű operettekből énekeltek részleteket az előző század Pestjéről.

Régen farsang idején kellett a lányoknak párt találni. A Tóth Mariann által összeállított vidám irodalmi műsor erről szólt, a vágyakozó leányokról és legényekről, az évődő asszonyokról és embereikről, mely olykor-olykor hangos nevetést váltott ki a vendégekből.

A már jól ismert irodalmi kör adta elő a farsangot búcsúztató, illetve a férfi-nő kapcsolatot központba állító verseket és dalokat, melyek közül némelyik üzenetet is hordozott a ma emberének. A dalolásban szerepet vállalt a Nők a Balatonért Egyesület énekkara, Krisztin N. Lászlóné vezetésével.

A műsor szerves részeként, Rajzó Ildikó és Varga Sándor táncművészek argentin tangót táncoltak igen hiteles előadásban, mellyel nagy sikert arattak.

Miután, a szép számú vendégsereg mulathatott a csodás Budapesten, kacaghatott a párkereső lányokon és legényeken, az est meglepetéseként Tóth Mariann és a Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, Fodor József Weöres Sándor: „A két nem” című versével   biztatta a hölgyeket és urakat, hogy még sokáig legyen  lehetőségük boldogan ugratni  egymást.

A nagysikerű műsor után Fodor József köszöntötte a műsorban szereplőket és az esten megjelent hölgy vendégeket a nőnap alkalmából.

Bejelentette továbbá, hogy a már hosszú ideje szereplő irodalmi kör „Himfy Irodalmi Kör Badacsonytomaj” néven, a művelődési ház hivatalos, kulturális csoportjaként folytatja  tevékenységét a jövőben.

Az alapító tagok: Fodor József, Prof. Dr. Pusztay János, Tóth Mariann, Ali Éva, Farkas Éva, Csizmarik Eszter, Krisztin N. Eszter, Szántainé Ruzsa Mariann, Vizkelety Dóra, Major Tünde, Margittai Elemér, Deák Ferencné.

Az est hátralévő részében a Gold Orleans Jazz Trió kellemes zenéje szórakoztatta a vendégeket.

Módosítás: (2011. március 10. csütörtök, 23:09)

 
Linkcsere

Kérem, hogy amennyiben lát lehetőséget egy linkcsere kapcsolat kiépítésére, akkor egy az alábbiak közül választott linket helyezzen az oldalán:

- Szálláskérés.hu főoldala

Belföldi szállások | Szálláskérés.hu

Katalógus

Badacsonytomaji Kulturális Intézmény Könyvtár

Névnap
Ma 2019. január 17., csütörtök, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
Hungarian Croatian Czech English French German Italian Polish Portuguese Russian Spanish
Közösségi oldalak
Eseménynaptár
2019 Január 2019  Február
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Badacsonytomaj honlapja

Badacsonyotmaj honlapja

Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés