Címlap

1848. március 15-re emlékeztünk

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve. Társadalmi reformjaival a polgári átalakulás megindítója, önvédelmi harcával a nemzeti mitológia részévé vált. 
Badacsonytomaj Város Önkormányzata, Kulturális Intézménye és Veszprém Megye Önkormányzata 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc évfordulója alkalmából közösen ünnepelt. A Történelmi Emlékparkban Földi István esperes, plébános mondott fohászt. A nemzetiszínű díszeket a megemlékezés színhelyén a Pipitér Közös Fenntartású Napközi Otthonos Óvoda “apróságai “ készítették. A koszorúzási ünnepségen a pártok, társadalmi szervezetek, a fegyveres erők és a helyhatóság képviselői helyezték el a megemlékezés koszorúját. Köszöntőt mondott Krisztin N. László Badacsonytomaj Város polgármestere, ünnepi beszédet mondott Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Az ünnepi műsorban a Tatay Sándor Általános Iskola 7-8. osztályos diákjainak e jeles alkalomra készített összeállítását tekinthette meg az ünneplő közösség. Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testülete Badacsonytomaj Város elismerő oklevele elismerésben részesítette Lukács Lászlót, Sipos Ferencet és Fekete Júliát. A kitüntetteknek településünk nevében gratulálunk, sok erőt és jó egészséget kívánunk! Köszönjük a felkészítő pedagógusok lelkiismeretes munkáját, a diákok színvonalas műsorát!

 
Linkcsere

Kérem, hogy amennyiben lát lehetőséget egy linkcsere kapcsolat kiépítésére, akkor egy az alábbiak közül választott linket helyezzen az oldalán:

- Szálláskérés.hu főoldala

Belföldi szállások | Szálláskérés.hu

Katalógus

Badacsonytomaji Kulturális Intézmény Könyvtár

Névnap
Ma 2019. január 17., csütörtök, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
Hungarian Croatian Czech English French German Italian Polish Portuguese Russian Spanish
Közösségi oldalak
Eseménynaptár
2019 Január 2019  Február
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Badacsonytomaj honlapja

Badacsonyotmaj honlapja

Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés