Címlap

Fő hajtás Udvardi Erzsébet emléke előtt

Udvardi Erzsébet festőművész halálának 5. évfordulója alkalmából Badacsonytomaj és Baja város önkormányzata közösen tisztelgett a művésznő emléke előtt. Udvardi Erzsébet életének bő nyolc évtizedből 54 esztendőt a Balatonnál töltött, elismerései között ott találjuk a Munkácsy- és Kossuth-díjat, az érdemes és kiváló művész kitüntetést, valamint a Magyar Örökség-díjat. A bajai megemlékezésen részt vett Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye, a Szent Imre Római Katolikus Egyházközség, Szűcs Ágnes és Udvardi Anna, a művész unokahúga is. A két önkormányzat képviseletében Krisztin N. László polgármester és Csubákné Besesek Andrea alpolgármester helyezett el koszorút a sírnál.

A koszorúzást követően ellátogattunk a Páduai Szent Antal Templomhoz (Barátok Temploma), majd a kalocsai főegyházmegye területén fekvő Máriakönnye kegyhelyhez, Baja közelében.

Dunaföldváron Tamás István íróra emlékeztünk, sírjánál mécsest gyújtottunk, koszorút helyeztünk el. Tamás István feleségével, Udvardi Erzsébet festőművésszel évtizedekig Badacsonytomajon élt, műveinek többségét Badacsonytomajon írta.

 

 
Linkcsere

Kérem, hogy amennyiben lát lehetőséget egy linkcsere kapcsolat kiépítésére, akkor egy az alábbiak közül választott linket helyezzen az oldalán:

- Szálláskérés.hu főoldala

Belföldi szállások | Szálláskérés.hu

Katalógus

Badacsonytomaji Kulturális Intézmény Könyvtár

Névnap
Ma 2019. január 20., vasárnap, Fábián és Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.
Hungarian Croatian Czech English French German Italian Polish Portuguese Russian Spanish
Közösségi oldalak
Eseménynaptár
2019 Január 2019  Február
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Badacsonytomaj honlapja

Badacsonyotmaj honlapja

Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés