Badacsony messze földön híres a borairól. Ennek jegyében, Badacsonytomaj Város Önkormányzata rendezésében és a Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében idén ismét megrendezésre kerül a Badacsonyi Borhetek rendezvény, július 16. és 31. között.

Az előkészületek már javában zajlanak, a mólónál épül a színpad, készülnek a pavilonok a kiállító borászatok, pincészetek számára, a műsorokkal kapcsolatban pedig az utolsó pontosítások folynak.

Bár az előző évekhez képest lényegesen kisebb pénzügyi keret áll a rendelkezésünkre, ennek ellenére változatos és színes program várja majd az érdeklődőket.

A kitűnő borok és színvonalas, szórakoztató programok mellett népművészeti és kirakodó vásár is várja a rendezvénysorozatra látogatókat.

A július 16-i megnyitón táncol az Ezüst Kükapú Táncegyüttes, koncertet ad a Szegedi Molnár Dixiland Band, majd bál következik a Helios együttessel. Az első napon, a rendezvény szóvivője, Hevesi Tamás lesz a sztárvendég.

A közönség többször találkozhat Nagy Bandó Andrással is.

Vendégünk lesz a Veszeluha (Becenyxa) Néptánc Együttes Moszkvából, de koncertet ad a tavaly nagy sikert aratott Funkstar Delux zenekar is, akiknek fő célkitűzése megmutatni az embereknek, hogy igényes zenére is lehet szórakozni.

A rendezvényre meghívott előadók és együttesek a legkülönfélébb zenei stílusban koncerteznek majd, ezáltal gondoskodva arról, hogy minden korosztály megtalálja a számára remek szórakozási lehetőséget.

Több este is a jazz-é lesz a főszerep. Ezeken az estéken a Babos –Csipszer Jazz Duó és a Gold Orleans Jazz Trió koncertje várja a borbarátokat.

Dévényi Tibor retro discojára is várjuk a szórakozni vágyókat.

Varnyú Country együttes műsorai elsősorban olyan összeállítások, melyeket szívesen hallgat vagy akár énekel a közönség.

A rézfúvós kamarazenét – különösen a kvintett-muzsikát – viszonylag szűk közönség, többnyire szakmai vagy ahhoz közel álló kör ismerheti, élvezheti. A Daniel Speer Brass Band  együttes célja e muzsika szépségét szélesebb körben megmutatni. Közelebb hozni ezt a fajta zenét a fiatalokhoz, az egészen kicsiktől az egyetemistákig, vagy a kulturális rendezvényektől az üzleti szférán át az utca emberéig.

Török Ádám és a Mini együttes mellett koncertet ad a H2O Acoustic Band is. A zenekar repertoárját végighallgatva egyetlen lassú dal kivételével, csupa pörgős, jó hangulatú, ismert, és kevésbé ismert nóta szerepel.

Július 31-én a zárónapon koncertet ad a Drums ütő együttes, fellép a Nyirettyű együttes, és este a Happy Dixiland Band koncertje zárja a programsorozatot.

A badacsonyi borok saját karakterrel bírnak, így hát nem véletlen, hogy az Istenek nektárjának is nevezik. Július utolsó két hetében az alábbi borászatok, pincészetek kínálják legjobb boraikat: Bazaltbor – Laposa Pincészet, Borbély Családi Pincészet, Csanádi Pincészet, Első Magyar Borház – Szeremley Pincészet, Imre Borpince, Léránt Pince, Málik Zoltán, Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, Sipos Borház, Szent György Pince, Varga Pincészet, és Villa Sandahl Pincészet.