„A költészet maga az élet, olvassuk, szeressük az év minden egyes napján, mert azalatt, míg verset olvasunk, hallgatunk, egy pillanatra minden más megáll…”

József Attila Budapesten, 1905. április 11-én látta meg a napvilágot. Huszadik századi magyar költő, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja. Hazánkban 1964. óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a költészet napját. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal tisztelgünk a tragikus sorsú poéta emléke és a magyar líra előtt.

A megemlékezők sorából természetesen nem maradhatott ki Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye sem, ahol április 11-én 8.00 órakor a városházán kezdődött az ünnep vers felolvasással. A hivatal után sorra következtek további intézmények, magánházak, végül pedig a Muskátli Családi Kisvendéglő! A Himfy Irodalmi Kör verskommandója nagy sikerrel teljesítette immár hagyományos küldetését a költészet napján, hisz mindenhol nagy szeretettel fogadták őket, név szerint: Tóth Mariannt, Szántainé Ruzsa Mariannt, Farkas Évát, Vízkelety Dórát és Krisztin N. Lászlót.

Este 18.00 órakor a Városháza Rózsakő termében Podmaniczky Szilárd József Attila díjas író, költő, újságíróval beszélgetett Szántainé Ruzsa Mariann. Közreműködött a Himfy Irodalmi Kör.

Könyvdedikálással és beszélgetéssel ért véget az este.